вам передзвонити?

*Зареєстровані користувачі можуть скоріше оформляти замовлення, відслідковувати їх та передивлятися історію замовлень.

Рис Лазер (Лазар) не пропарений

+
Товар в наявності
Ціна за кг Кількість Всього
310 грн
×
=
310 грн
350 грн

Рис Лазер (Лазар) — довгозернистий нешліфований рис.

Рис Лазер (Лазар) є різновидом знаменитого узбецького пловного сорти рису девзіра, сорт крохмалистий і м'який, але на відміну від девзіри вирощується не в Ферганській долині, а в Хорезмський області.

Рис Лазер відмінно підходить для плову, він, як і рис девзіра, має хороший коефіцієнт водопоглинання, хоча і менший, ніж у девзіра. Крім цього, у цього сорту є й інші корисні властивості, які цінують любителі плову:

  • його не потрібно довго замочувати перед приготуванням, він менше вбирає вологи і жиру, і тому плов виходить менш важким, при варінні цей сорт рису більш стійкий і не ламається
  • з 1 кг рису Лазер вийде плов, яким можна нагодувати 6-7 дорослих людей. Інших сортів потрібно до 1,5 кг. Після варіння рис розбухає майже в 3 рази!

Рис Лазер (Лазар) — це рис швидше для святкового плову, ніж для повсякденного. Але, звичайно, сорт рису для свого плову вибирає сам кухар, а не календар зі святами.

Як і всі сорти нешліфований рису, Лазер покритий білястої пудрою світлого кольору, білого з жовтизною. Цей шар пудри, що покриває рисинки, утворюється при отриманні рисової крупи. Це обумовлено обробкою зерна після збору врожаю.

Рис Лазар (Лазер)

Рисову крупу отримують в рісорушкі, в яких лущаться (обрушують) насіннєву лушпиння і легкий сміття. Якщо використовувалася водяна рісорушкі, то з рису знімається тільки насіннєва лушпиння, а улоговинка уздовж рисинки залишиться темно-червоного кольору (що характерно для всіх сортів девзіра). Так виходить нешліфований рис. Рис Лазер саме так і отримують.

Перед приготуванням рису його спочатку перебирають (можуть попастися насіння рослин і дрібні камінці). Потім рис промивають в 3-5 водах, щоб змити пудру. Промитий рис Лазер стає білим, з перламутровим відливом.
Після цього рис замочують у підсоленій воді від 1 до 2 годин (в залежності від рецепту).

При приготуванні узбецького рису варто врахувати пропорції продуктів для плову — на 1 кг рису беруть 1 кг м'яса (баранина, яловичина, курятина), 1 кг моркви. Ще додають ріпчасту цибулю, часник і стручковий гострий перець.

Традиційно для приготування узбецького плову використовують курдюк, а якщо курдюка немає, то найчастіше використовують бавовняне масло (або соняшникова, кукурудзяна, оливкова). З приправ використовують зиру, барбарис, червоний мелений перець, куркуму, ну і сіль.

Рис Лазер (Лазар) не пропарений ціна за кг - 310 грн

Характеристики
Країна виробник Узбекістан
Регіон походження Хорезмська область

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст!
0/5

Рекомендовані товари