Рис Девзіра узбецький, рожевий
ЗМІСТ
Кращий рис для плову
Рис девзіра узбецький вважається самим правильним рисом для приготування справжнього узбецького плову, і водночас, рідкісним і дорогим. Вирощується цей рис лише в одному місці на планеті — у Ферганській долині, де відповідний мікроклімат, гори й чисте повітря прекрасно позначаються на рослинах.
Зображення: Ферганська долина — вітчизна рису Девзіра
Де купити рис Девзіра?
Є багато в Україні місць де можна купити узбецький рис Девзіра — зазвичай це ринки, чи супермаркети. Але як можна бути впевненими у його якості? Як не натрапити на пофарбований рис, яким торгують недобросовісні продавці, особливо враховуючи ціну рису Девзіра, яка не є маленькою? Для цього потрібно купувати його у перевірених продавців, або в інтернет магазинах, які турбуються про свій авторитет — Яммі продає справжній узбецький рожевий рис Девзіра з 2012 року!
Тому, не вагаючись, можете довіритися нам — складіть необхідну кількість рису у Кошик та зробіть замовлення. Ми потурбуємося про його швидку доставку.
Спробуйте також білий рис Девзіра.
Як виглядає Девзіра?
У сухому вигляді рисові зерна покриті кремовою пудрою, якої немає у інших сортів. Справа в тому, що рис девзіра не піддається шліфовці, а верхній шар лушпиння акуратно знімається, через що і з'являється пудра. У ній міститься маса корисних речовин, вітамінів, які так важливі кожному організму. Відмінною рисою рису також є поздовжня смужка на зернах, яка залишається навіть після приготування. До речі, під час приготування рис девзіра вбирає набагато більше рідини, жиру і спецій, у порівнянні зі звичайними сортами, і тому готову страву має насичений смак і запашний аромат.
Як виглядає Рис Девзіра (відео)?
Девзіра — казка сходу
Всі чайхани на Великому Шовковому шляху — від Синая до казахських степів — пригощали купців і мандрівників ароматним пловом. Святом вважався той день, коли плов робили з знаменитого рису, адже календарів не було, а за указом царів-шахів з династії Саманідів девзіру можна було готувати тільки у свята. Девзіра на столі — свято в будинку!
Трохи історії рису
3-4 тисячоліття до нашої ери — так визначають історики приблизну дату появи цього унікального сорту рису. Яким же чудовим продуктом виявився цей рис, якщо не втратив свого значення за минулі з тих пір тисячоліття, незважаючи на низьку врожайність рисових колосків цього виду!
Чудо-рис в будь-якій страві збільшується інколи до 7 разів, а зберігається надзвичайно довго — до 2 років, тільки покращуючи свої смакові якості. Справжній рис девзіра — такий, як пропонується в нашому магазині — коштує дорого, але дешевий підроблений, з цегляним пилом — дорого обійдеться для здоров'я. Зате справжній рожевий рис — джерело вітамінів групи В, особливо B2 і B4 (холіну).
Девзіру називають «рожевими перлинами Сходу» за характерні відтінки — від рожево-червоних до глибоких, темних, бурштинових — і форму зерен. Страва з цього рису відрізняється незвичайною ошатною парадністю і тонким, ледве помітним, солодким смаковим відтінком: девзіра, на відміну від звичайного рису, вбирає набагато більше жиру, води, а головне — спецій, тому виявляється буквально напоєним ароматами і красою супутніх продуктів.
«Справжній плов — це плов з девзіри» — вважають “пловних” справ майстри, і ніхто в світі не зможе їх переконати, тому що краще девзіри може бути… тільки девзіра!
Рецепт плову з рисом Девзіра
Зробіть собі замітку класичного рецепту плову з рису девзіра з м'ясом барана, овочами і спеціями. Якщо бажаєте отримати незрівняне задоволення від приготування плову — поспішайте на кухню, занотувавши рецепт.
Як готують плов із Девзіра
Рецепт приготування плову з девзіра нічим не відрізняється від будь-якого іншого варіанту, а ось смак страви здатний здивувати навіть гурманів. Цей сорт рису, завдяки своїм особливостям, ідеально підходить для плову, так що хоча б раз варто спробувати зробити саме такий варіант.
Інгредієнти:
- Баранина - 500-600 грам
- Рис Девзіра - 500 грам
- Цибулина - 4-5 шт
- Морква - 4-5 штук
- Часник - 5-6 зубчиків
- Кардюк - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Спеції для плову - 1 за смаком
Кількість порцій: 6-8
Рис Девзіра як готувати?
- Для початку слід ретельно промити рис. На це може піти досить багато часу, так як вода повинна стати повністю прозорою.
- Також потрібно підготувати всі інгредієнти. Моркву і цибулю очистити, нарізати. Баранину вимити, просушити і порізати невеликими шматочки. Все повинно бути під рукою, так як в процесі смаження на це просто не буде часу.
- У казан відправити курдюк та на сильному вогні витопити з нього жир.
- Потім вийняти курдюк шумівкою і відправити в розігрітий жир цибулю.
- Коли цибуля стане золотистою, додати баранину та обсмажити до появи скоринки. В рецепті приготування плову з девзіра можна при бажанні використовувати і інше м'ясо.
- Наступним інгредієнтом, який потрібно відправити в казан, буде морква. Її необхідно також злегка обсмажити.
- Посолити і додати спеції. Залити овочі з м'ясом окропом і тушкувати зірвак на повільному вогні хвилин 30-35.
- Додати в казан часник і всипати промитий рис.
- Влити ще трохи окропу, щоб він покрив рис і довести до кипіння.
- Коли основна маса води вбралася, рис зібрати невеликою гіркою в центрі й накрити тарілкою. Під кришку додатково можна покласти вафельний рушник. Поставити казан на розсікач і на самому повільному вогні томити плов з девзірою в домашніх умовах близько 35-40 хвилин.
Як правильно приготувати справжній узбецький плов в домашніх умовах
Калорійність рожевого рису девзіра на 100г:
- 311 Ккал
Харчова цінність на 100г:
- білки - 6,2г; жири - 0,7г; вуглеводи - 70г
Ключові слова: продажа рису Девзіра, продам рис рожевий Девзіра узбецький, Київ, Україна
Рис Девзіра узбецький, рожевий ціна за кг - 300 грн