x

передзвонити

пошук

*Зареєстровані користувачі можуть скоріше оформляти замовлення, відслідковувати їх та передивлятися історію замовлень.

Авторизація

кошик

Ємен Мокка Маттарі кава в зернах
+

Копі Лювак кава в зернах


Немає в наявності
Ціна за кг Кількість Всього
10088 грн
×
=
1009 грн

Історія і походження кави Копи Лювак

Kopi Luwak (Копи Лувак), или кофе циветты(мусанги, выбирающие лишь самые лучшие ягоды), родом из Индонезии. Первоначально эксперименты выращивания кофе осуществлялись голландцами в различных местах в Индонезии.

Індонезійський клімат добре підходить для вирощування кави. У минулому Індонезія була колонією Голландії і одним з постачальників кави в Європу. Фермери Індонезії в обов'язковому порядку вирощували каву на своїх плантаціях.

На острові Ява плантації кави в основному розташовувалися в Богоре, Сукабумі, Бантене. Далі кава поширилася на інші області, такі, як Східний Тимор, острова Суматра, Сулавесі та Балі, поки не заполонив собою всю територію Індонезії.

Цивета - звір, завдяки якому виробляють Kopi Luwak

Імовірно в 19-м столітті, на Центральній Яві наймані робітники фермерів виявили послід циветт біля кавової плантації. У цьому посліді вони знайшли недоторкані зерна кава.

В деякій мірі нерозсудливість і цікавість підштовхнула працівників зібрати свою знахідку, віднести додому і приготувати каву. Ефект цієї кави був злегка п'янким.

Чутка про цю властивість переходила з вуст в уста, Поки не досягла вух власника одного з маєтків, який володів плантацією.

Ця "нова кава" дуже його зацікавила і він сам її покуштував. Смак припав йому до душі, після чого власник найняв робітників, щоб ті збирали саме цю каву.

На острові Ява циветт, які "обробляють" каву, називають Luwak (Лувак), а слово "кава" вимовляється як Kopi (Копи). Тому кава цивети відома нам під імененем Kopi Luwak (до того ж вона відома як найдорожча кава в світі). Хоча ця історія не має письмових історичних підтверджень, але це найбільш правдоподібна (на нашу думку) з усіх історій, що нам вдалося знайти.

Як обробляється зерна кави Kopi Luwak

Зерна попередньо очищаються, сушаться на сонці, потім проходять обдирання, промиваються - кожне окремо, потім знову сушать на сонці, і лише після цього обсмажуються ...

Найдорожча в світі кава - кава Kopi Luwak

Копі Лувак не тільки найдорожча, але і дуже рідкісна - його дуже мало виробляють (менше, ніж решта кави). Його виготовлення залежить від пальмових циветт - звірків, які є однією з ланок у створенні кави Kopi Luwak.

Вам напевно цікаво знати, до чого тут цивети?

Ці тваринки є однією з важливих ланок у ланцюзі виробництва кави - вони їдять кавові боби. У шлунку цивети кава проходить цілий ряд природних хімічних процесів, які додають унікальності і пікантності цій каві. Також, завдяки речовині цибетин, кава набуває цікавий солодкий смак. Після виходу з шлунка цивети, боби збираються і ретельно обробляються.

"Хвилиночку, насправді ми п'ємо послід цивети?"

Процес виробництва кави Kopi Luwak
Процес "виробництва" циветами кави Kopi Luwak

Відповідь на це питання "так" і "ні". "Так", тому що кавові боби проходять через шлунок цивети. А «ні», тому що форма кавового зерна залишається незайманою. Крім того, при обробці цих бобів, найдорожча в світі кава проходить процес очищення: промивання, сушіння, випал і інші.

Кава Копи Лювак - 100% арабіка, з нотками карамелі, нуги і меду. Злегка солодкувата..


Відгуки до Копі Лювак кава в зернах

Немає відгуків про цей товар.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст!
0/5

Рекомендовані товари