Фермерська кава Бразилія Santa Monica
Фазенда Santa-Monica – піонер в області кавової культури для кавових гурманів Бразилії, розташована на півдні найбагатшого кавового штату Мінас-Жерайс.
Ферма заснована родиною Moscofian в 1985 році з ідеєю вирощувати каву тільки преміум класу. Місце для фазенди було обрано не випадково: відповідний клімат і висота над рівнем моря в середньому близько 1100 м створюють ідеальні умови для вирощування кави преміум.
Преміальний кави
Фазенда Санта-Моніка вирощує чудову арабіку преміальної якості, яка отримала оцінку від 84 до 86 балів за шкалою SCAA.
Цьому підпорядковано все - догляд за землею, система вирощування кави, його збирання, відбору та опрацювання.
Тут з кавою правильно звертаються, починаючи з моменту вирощування ягоди на дереві і до процедури відбору. Боби невеликими партіями піддають ексклюзивному механічного випалу, який гарантує їх цілісність, а потім поміщають в упаковку, яка зберігає аромат і смак.
Боби ніколи не змішуються, є простежуваність сортів і ручний відбір партій.
Тут розробили власну унікальну методику вирощування кави, яку називають Zero Crop або нульовий урожай.Справа в тому, що будь-кавове дерево дає хороший урожай в один рік, на наступний рік дерево «відпочиває». Виробники кави, як правило, використовують добрива, щоб кавові дерева давали більше плодів щороку, але тільки не на фазенді Санта-Моніка.В рік врожаю Zero на фазенді обрізають верхню частину кавового дерева так, щоб в цей рік дерево взагалі не плодоносило. Рік кави на фермі з нульовим урожаєм зменшує витрати на добрива і пестициди. До того ж шкідників на кавовому дереві буде помітно менше. Завдяки такому методу кава стає екологічно чистіше, а його виробництво збільшується на 30-40%.
Солодкий кава
Унікальна особливість кави Санта Моніка – солодкість. Показник BRIX (термін, який позначає кількість цукру в ягодах) в середньому, у Бразилії досягає 18%, BRIX колумбійського кави коливається від 18% до 23%. А ось BRIX кави, вирощеної на фермі Санта-Моніки становить 25% - 35%!!! Ця кава дуже, дуже солодкий, його можна пити без цукру.
У чому ж секрет? Фазенда розділена на 8 секторів, де ростуть кавові дерева. Якісь з ділянок більш продуктивні, ніж інші дають більше врожаю, які дають більш «солодкі» плоди (природні умови, ґрунт дозволяють відтворити більше цукрів). Це обов'язково враховується при збиранні врожаю – кожен сектор обробляється окремо від іншого, і зерна з різних секторів не змішуються. Таким чином, співробітники фазенди можуть чітко відстежити вміст цукру в каві, а також його якість в кожному секторі.
Ферма заснована родиною Moscofian в 1985 році з ідеєю вирощувати каву тільки преміум класу. Місце для фазенди було обрано не випадково: відповідний клімат і висота над рівнем моря в середньому близько 1100 м створюють ідеальні умови для вирощування кави преміум.
Преміальний кави
Фазенда Санта-Моніка вирощує чудову арабіку преміальної якості, яка отримала оцінку від 84 до 86 балів за шкалою SCAA.
Цьому підпорядковано все - догляд за землею, система вирощування кави, його збирання, відбору та опрацювання.
Тут з кавою правильно звертаються, починаючи з моменту вирощування ягоди на дереві і до процедури відбору. Боби невеликими партіями піддають ексклюзивному механічного випалу, який гарантує їх цілісність, а потім поміщають в упаковку, яка зберігає аромат і смак.
Боби ніколи не змішуються, є простежуваність сортів і ручний відбір партій.
Тут розробили власну унікальну методику вирощування кави, яку називають Zero Crop або нульовий урожай.Справа в тому, що будь-кавове дерево дає хороший урожай в один рік, на наступний рік дерево «відпочиває». Виробники кави, як правило, використовують добрива, щоб кавові дерева давали більше плодів щороку, але тільки не на фазенді Санта-Моніка.В рік врожаю Zero на фазенді обрізають верхню частину кавового дерева так, щоб в цей рік дерево взагалі не плодоносило. Рік кави на фермі з нульовим урожаєм зменшує витрати на добрива і пестициди. До того ж шкідників на кавовому дереві буде помітно менше. Завдяки такому методу кава стає екологічно чистіше, а його виробництво збільшується на 30-40%.
Солодкий кава
Унікальна особливість кави Санта Моніка – солодкість. Показник BRIX (термін, який позначає кількість цукру в ягодах) в середньому, у Бразилії досягає 18%, BRIX колумбійського кави коливається від 18% до 23%. А ось BRIX кави, вирощеної на фермі Санта-Моніки становить 25% - 35%!!! Ця кава дуже, дуже солодкий, його можна пити без цукру.
У чому ж секрет? Фазенда розділена на 8 секторів, де ростуть кавові дерева. Якісь з ділянок більш продуктивні, ніж інші дають більше врожаю, які дають більш «солодкі» плоди (природні умови, ґрунт дозволяють відтворити більше цукрів). Це обов'язково враховується при збиранні врожаю – кожен сектор обробляється окремо від іншого, і зерна з різних секторів не змішуються. Таким чином, співробітники фазенди можуть чітко відстежити вміст цукру в каві, а також його якість в кожному секторі.
Фермерська кава Бразилія Santa Monica ціна за кг - 660 грн
Характеристики | |
Интенсивность аромата | Сильна |
Ступінь обсмажування | Середня |
Свойства кофе | Без ГМО/Натуральні/Органічні |
Страна происхождения зерна | Бразилія |