Як варити компот із сухофруктів

Господині стикаються з питанням як варити компот з сухофруктів, щоб напій вийшов повний вітамінів і приємним на смак.
Для того, щоб оптимально скомбінувати смакові якості і корисні властивості, при варінні напою використовуйте трохи кураги, сушені яблука, груші, і, звичайно ж, трохи чорносливу. Ці фрукти сприяють насиченню вашого організму корисними елементами і стимулюють поліпшення функціонування шлунково-кишкового тракту, печінки і кровообігу.
Перераховані вище фрукти є найбільш поширеними і часто використовуваними, але це не означає, що ви не можете урізноманітнити рецепт, додавши засушені ягоди: родзинки, шипшину, вишню.
До речі, сушені ягоди (особливо шипшина) стануть відмінним засобом для підтримки імунітету і захистять вас як від простудних захворювань, так і від хвороб нирок. А вишня знижує активність алергічних реакцій.
Оцінюючи якість консервованих соків і нектарів, різноманітність яких ми бачимо в кожному магазині, першість по корисності віддається саме домашнім компотам. І це зовсім не дивно, адже готуючи компот вдома, ви точно знаєте, які інгредієнти додаєте і виключаєте консерванти, смакові добавки, барвники і ГМО.
Для того, щоб приготувати ароматний і смачний вітамінний фруктовий відвар, потрібно знати тільки оптимальний час приготування кожного з інгредієнтів. Так як компот відносять до низькокалорійним напоїв, то додавання цукру не передбачено, хочете трохи підсолодити використовуйте мед.
Компот відмінний відвар, який поліпшує роботу кишечника і шлунково-кишкового тракту. Найбільш корисними для шлунково кишкового тракту вважають чорнослив, курагу і яблука. До речі, цей безалкогольний напій можна споживати всім: страждають від алергії, діабетикам, вагітним жінкам, жінкам, які годують груддю і навіть немовлятам.
Хочете зварити ідеальний компот використовуйте такі сушені фрукти:
- чорнослив 100-120г
- груша 70г
- яблуко 100г
- курага 60г
- мед
- цукати цитрусів
Звичайно ж таким складом не варто обмежуватися, але і цього цілком вистачить, щоб отримати достатню дозу необхідних вітамінів.
Що стосується алгоритму приготування, то правила вкрай прості:
- спочатку ретельно промийте фрукти (краще замочити на 20 хвилин в теплій кип'яченій воді)
- після цього, в окріп опускаємо яблука і варимо протягом півгодини. Через півгодини, додаємо всі інші фрукти і варимо приблизно 40 хвилин
- якщо хочете додати мед і трохи цукатів, дочекайтеся поки температутра опуститься нижче 60 ° С
- дайте напою трохи охолонути і перелийте в скляну ємність.
- бажано пити компот злегка прохолодним, тому залиште його охолоджуватися в прохолодному місці (льох або холодильна камера).
Якщо ви задалися питанням, де ж купити сухофрукти, то відповідь вкрай проста: складіть потрібні інгредієнти в корзину і оформіть замовлення, після чого ми їх доставимо по місту Києву і Україна найбільш зручним способом.
Пам'ятайте, корисне може бути смачним.
А купити сухофрукти для компоту можна в нашому інтернет-магазині Яммі.
Дуже важливо знати як мити сухофрукти, чи потрібно їх вимачувати перед вживанням
Дізнайтеся як слід обирати сухфорукти. У чому їх користь та коли вони можуть завдати шкоди