Інжир
Купити інжир в інтернет-магазині у Києві
Інжир — фігове дерево, винна ягода, смоковниця, смирнська ягода або просто фіга — все це назва однієї чудової культури, яка більшості людей відома, як інжир. Ця чудова культура належить до списку найдавніших рослин, які з'явилися на планеті. Цікаво, що традиції вирощування винної ягоди прийшли до нас з Аравії. Надалі їх продовжили сирійці, фінікійці і єгиптяни. На території американського континенту винна ягода з'являється тільки ближче до кінця XVI століття. Купити інжир в Києві і в Україні можна в Яммі.
Турецький інжир має приплющену форму, схожу на велику таблетку — це пов'язано з тим, що поставляється цей сухофрукт в упаковках, де він акуратно складний в ряди і бічні частини плескаті. Перед вживанням рекомендуємо ретельно промити (як саме — читайте тут).
Таджицький інжир — натуральний, не оброблений, сушиться природним способом, його зовнішній вигляд можна побачити на зображенні знизу. Цей сушений фрукт мити ретельно не обов'язково.
Як підлісок дику смоківницю можна побачити на відкритих схилах або в листяному лісі. Грузія, Крим, Вірменія, Туркменія, Узбекистан і Північний Кавказ - ось ті країни, на гірських схилах яких можна спостерігати за тим, як росте смоква.
Інжир відноситься до розряду субтропічних дерев. Це сімейство шовковичних. Досить крислату і широку 12-метрову крону дуже складно не помітити серед інших мешканців гірських схилів і рівнин. Смоква має темно-сірий стовбур і велике листя, які прикріплені за допомогою досить довгого паростка. Їх нижня сторона злегка опущена, а поверхня має темно-зелений колір.
Якщо розламати стебло або листочок, то там буде міститися молочний сік. Інжир відноситься до тих рослин, які відрізняються дуже розвиненою кореневою системою. Смоква абсолютно не вибаглива до властивостей грунту, в якому виростає. Саме тому вирощують її в різних умовах.
Властивості інжиру
Властивості інжиру вказують на те, що найбільш близький його родич — кімнатний фікус, який в кімнатних умовах не буває дуже великих розмірів, але за умови зростання в природі досягає значної висоти. Інжир також можна вирощувати в кімнатних умовах, але далеко не всі сорти в штучно створеній обстановці будуть плодоносити.
Розраховувати на отримання плодів можуть тільки власники Медового або Білого інжиру, Оглобші, Кадоти, Фіолетового сухумського, Сонячного, Далматского і Сочинського.
Що стосується забарвлення плодів, то тут все залежить від сорту. Колір ягоди може бути в діапазоні від жовтого до темно-синього, але серед найбільш ймовірного варіанту - жовто-зелена смоква. За зовнішніми ознаками і розмірами інжир дуже схожий на грушу або волоський горіх. Винну ягоду неможливо їсти доти, поки вона не дозріє.
Смакові якості теж багато в чому залежать від сорту і можуть коливатися від приторного до помірно солодкого. Для того щоб визначити рівень дозрівання плоду, його необхідно взяти в руку. Це допоможе оцінити рівень щільності.
Інжир купити в Києві, ціна в Україні
Більшість вітчизняних прилавків заповнені не зовсім свіжими ягодами, тому обмацування плодів - це дуже важливий етап. При виборі інжиру простежте, щоб на поверхні ягоди не було вм'ятин. Свіжий інжир дуже легко піддається натиснення. Проблема полягає і в тому, що винна ягода дуже швидко псується, тому з її вживанням відкладати не варто.
Культура дуже погано переносить тривале зберігання, але якщо помістити ягоди в холодильник, то вони можуть пролежати там близько трьох днів. Для продовження терміну зберігання використовують одну маленьку хитрість — ягоди засушують. Надалі їх дуже просто «оживити». Для цього достатньо просто занурити ягоду в окріп. В якості альтернативи також використовують парову баню. Винні ягоди також дуже часто в'ялять.
Користь інжиру
Інжир, користь якого важко переоцінити, використовується і для приготування дуже смачної пастили, джему, варення, повидла, тортів, цукерок, морозива, всіляких напоїв і пряників. За смаковими якостями плоди інжиру дуже смачні в поєднанні з м'ясом, сиром, яйцями, шинкою і горіхами.
Якщо господиня доповнить омлет інжиром, то всі члени сім'ї напевно будуть в захваті від такої страви. Розмоклі фіги також можна фарширувати. В якості начинки найчастіше використовують тертий сир, який змішують з горіхами, цукром або яйцями. Таку страву запікають у духовці, попередньо заправивши розтопленим маслом або сметаною.
Господині, які прагнуть здивувати своїх домочадців, можуть приготувати більш вишукану страву: закріплені на коктейльних паличках бекон з інжиром. Після того як ви закріпили бекон і смокви, поставте їх в духовку для того, щоб вони трохи підсмажилися. Інжир - це чудовий матеріал того, щоб готувати домашнє вино.
На думку багатьох істориків, фігове дерево - це одне з перших рослин, яку окультурила людина. Історія обробітку цієї культури становить 5 тисяч років. Найбільш поширеною думкою є те, що винну ягоду спочатку вирощували на території Аравійського півострова. У цих районах і зараз росте дикий вид ягоди.
Інжир калорійність: 257 ккал на 100г.
Ключові слова: продаж інжиру, продам інжир, Київ, Україна.