вам передзвонити?

*Зареєстровані користувачі можуть скоріше оформляти замовлення, відслідковувати їх та передивлятися історію замовлень.

Кошик

Фундук / Лісовий горіх (ціна від 36 грн)

360 грн/кг Min = 0.100 кг
Фундук сирий
Цена закг
360 грн
240 грн/кг Min = 0.500 кг
Лісовий горіх в скорлупі
Цена закг
240 грн
Хіт продажів!
430 грн/кг Min = 0.100 кг
Фундук смажений
Цена закг
430 грн

Показано 1 по 3 з 3 (Всього сторінок 1)

Фундук ціна за кг

  • Фундук сирий - 360 грн/кг
  • Фундук смажений - 430 грн/кг

Купити фундук, лісовий горіх в інтернет-магазині Яммі

Фундук, лісовий горіх, ліщина — це плід великої ліщини, яка відноситься до листопадних дерев'янистих чагарників сімейства березових. Родом з Малої Азії й Кавказу, плід ліщини перекочував до Європи, а потім в Америку. Фундук сирий покритий міцною шкаралупою коричневого кольору. Зустрічається кругла та овальна форма горіха фундук. Довжина плоду лісового горіха іноді досягає двох сантиметрів. Тепер купити фундук можна як в Києві так і Україні надається можливість трохи дешевше, ніж раніше, він має безліч сортів, але ми розглянемо тільки найпоширеніші з них. Ціна фундука багато в чому залежить від коливань української грошової одиниці по відношенню щодо іноземних валют.

Продаж фундука в Києві
Фундук купити у Києві

В природних умовах лісовий горіх росте на південному сході Європи та в Малій Азії. Великого поширення плантації фундука одержали на територіях: Туреччини, Італії, Франції, Північної Америки та Німеччини. Горіхоплідна рослина досить невибаглива до умов грунту і кліматичних факторів. У 2007 році були посаджені перші масштабні плантації цього горіха на території нашої країни.

Сорти фундука:

  • дадем
  • керасунд
  • кримський

За смаковими якостями сорти однаково солодкі. Однак вони різні по товщині і відтінку шкаралупи, розміром і формою.

Хімічний склад фундука

  • 60% олій, в яких містяться органічні кислоти
  • 20% білка
  • 13% вуглеводів
  • 12% протеїну
  • вітаміни: Е, В6, В1, В2
  • корисні мінеральні речовини: залізо, калій, магній, кальцій, натрій, цинк

Фундук у кулінарії

Фундук зустрічається в рецептах страв і ласощів майже кожного народу. Фундук смажений набагато частіше, ніж плід сирий, використовують в солодощах, випічці. Горіх додають в овочеві салати, соуси, приправу до м'ясних страв і риби.

Кондитерські вироби на будь-який смак не тільки прикрашають, але і готують з використанням у якості основного інгредієнта: торти, десерти, печива, шоколадки, цукерки, халву і багато іншого.

Обсмажений подрібнений і цілий плід в чистому вигляді додають в снеки, горіхові суміші. Всіма улюблена горіхова паста також готується з додаванням тертого фундука.

У молочній промисловості подрібнений плід застосовують в сирних масах, глазурованих сирках, морозиві, молочному шоколаді, десертах, смузі та коктейлях.

Фундучна мучка - це мілко подрібнений обсмажений горіх. Її використовують як інгредієнт для приготування смачних сирних, глазурі, сирних і шоколадних горіхових паст і кремів.

Мучку можна приготувати в домашніх умовах:

  • очистити від шкірки, роздробити в дерев'яній товкучці горіхи на великі частини
  • обсмажте роздроблені горіхи на розігрітій сковорідці
  • тепер слід висипати остиглий фундук в млинок виставивши найдрібніший помол

Фундучну мучку можна додавати у всю домашню випічку, млинчики, оладки, сирні маси і просто використовувати разом з борошном в шоколадних десертах.

Фундук корисні властивості

Споконвіку плід горіха фундук вважали символом здоров'я і щастя. Він популярний в дієтології і дієтичному харчуванні завдяки своїм поліненасиченим жирам. Рідкісне поєднання білків і вітаміну Е цілюще впливає на розвиток і ріст мускулатури. Мінеральні речовини, що містяться в сирому горісі, допоможуть зміцнити імунну систему, освіжити колір обличчя, а також зміцнити волосся і нігті.

Людина, виснажений тривалою боротьбою з хворобою, видужає набагато швидше, якщо буде щодня вживати цей горіх в невеликій кількості. При бронхіальних і легеневих захворюваннях горіхи рекомендують вживати з водою. При ревматизмі додають в свій раціон таку харчову добавку: розмочений фундук з медом.

При серцево-судинних захворюваннях ліщиновий горіх позитивно вплине на організм. Насичений калієм і кальцієм, позитивно впливає на серцевий м'яз і стінки судин, зміцнюючи й тонізуючи його. Очищені й розтерті в муку плоди фундука з родзинками допоможуть впоратися з недокрів'ям.

Паклітаксел - речовина, що допомагає в боротьбі з раком при різних стадіях, міститься в сирому плоді. Для профілактики онкологічних хвороб слід з'їдати кілька горішків в день. Фундук використовують, як допоміжний засіб, від раку передміхурової залози.

Для людей, які страждають на цукровий діабет, фундук не є забороненим продуктом з-за помірної кількості вуглеводів.

Корисні властивості плода лісового горіха допомагають виробляти грудне молоко мам, що годують, сприяють розчиненню каменів у нирках і запобігають утворенню газів в кишківнику.

Унікальні смакові якості цього продукту запам'ятовуються раз і назавжди. А корисні властивості фундука допомагають впоратися з багатьма хворобами.

Фундук калорійність

Калорійність фундука, лісового горіха: в 100 г міститься до 700 ккал.

Ключові слова: продаж фундука ліщини лісового горіха, продам ліщину лісовий горіх, купити фундук Київ, Україна.