Чи можна смажити на оливковій олії першого віджиму (інфографіка)?

Багато кулінарів задавалися цим питанням. Одні готували на оливковій олії першого (холодного) віджиму, інші - ні, тому що вважали, що при смаженні утворюються шкідливі сполуки.
Час йде і вчені виміряли температури точок димлення * (smoke point) різних масел. А ми з вами приходимо до висновку, що на оливковій олії першого віджиму смажити можна, але температура не повинна перевищувати 210°C!
Результати такі:
- Оливкова олія холодного віджиму - 210 ° C;
- Звичайна Оливкова Олія (рафінована, помас) - 226-242 ° C;
- Рапсова Олія - 204-224 ° C;
- Рослинна Олія ** - 232 ° C;
- Арахісова олія - 227-232 ° C.
* Точка димлення - це температура, при якій олія починає розпадатися на канцерогени.
** Під рослинним маслом мається на увазі кукурудзяна і соєва олії.
Інфографіка: Точка димлення різних масел. Оливкова Олія першого віджиму в тому числі.
Продаж оливкової олії у Києві - інтернет-магазин Яммі.
Оливкова олія першого холодного віджиму Mana Gea виготовляється натуральним механічним способом
Потрібно 47 хвилин, щоб зібрати необхідну кількість оливок для 1л олії
Оливкова олія має і досить незвичну назву "здоровий" жир
Навіщо котові оливкова олія? Чи можливо використовувати цю олію для зняття макіяжу?