x

передзвонити

пошук

*Зареєстровані користувачі можуть скоріше оформляти замовлення, відслідковувати їх та передивлятися історію замовлень.

Авторизація

кошик

Корисні властивості олії імбиру

08.09.2015285
Корисні властивості олії імбиру

Імбир - це багаторічна рослина, яка не втрачає свою популярність по омолоджувальними і лікувальними властивостями протягом століть. Всі корисні властивості цієї чудової рослини знаходяться в її кореневищі. В залежності від обробки коренів розрізняють чорний та білий імбир. Чорний імбир - необроблені коріння рослини. Якщо чорний імбир добре промити, очистити від щільного верхнього шару, ошпарити окропом і обполоснути в 2% розчині сірчистої кислоти або хлорного вапна, то він перетвориться в білий імбир. І білий, і чорний імбир висушують на сонці. На розломі корінь має жовтий колір незалежно від виду.

Спектр корисних властивостей імбиру дуже великий. Неспроста цей непоказний на вигляд корінь був улюбленим продуктом ще в стародавні часи. Імбир гарний як яскраве смакове доповнення до їжі, але також може грати роль і домашнього лікаря.

Вже ні для кого не секрет, що імбир можна використовувати як протизапальний і антисептичний засіб при простудних захворюваннях (імбир, мед і лимон - перші «народні» помічники при нежиті і болях в горлі). Але крім цього імбир має властивість «розганяти кров» і успішно використовується для лікування артриту, артрозу, розтягнень і ряду інших захворювань опорно-рухової системи. Крім того, імбир допомагає при розладах нервової системи: зниження пам'яті, апатії, головних болях, мігрені і викликаної нею нудоті, дратівливості і агресивності.

В старі часи імбир використали як любовний засіб, здатний тривалий час в організмі обох статей підтримувати статевий потяг, що пов'язано все з тією ж властивістю «розганяти кров». Неспроста цей корінь вважається символом молодості і життєвої енергії. Це далеко не всі корисні властивості імбирної олії.

Імбир - універсальний косметичний засіб. Його олію можна додавати практично в будь-яку косметику для тіла, особи, волосся: у крем, шампуні, гелі для душу, маски. Зазвичай розраховують одну краплю ефірної олії імбиру на одну порцію засобу. Доцільно використовувати олію для компресів, масажу і інгаляціях. Ефірна імбирна олія також може слугувати як зігріваючий засіб при лікуванні суглобів, набряклості ніг, розтягненнях спини.

Ефірна олія імбиру - незамінний помічник в красі і здоров'ї.

Купити олію імбиру в інтернет-магазині Яммі.


Схожі статті
Надзвичайно смачна оливкова олія екстра класу Mana Gea з Греції
11/07/2011

Оливкова олія першого холодного віджиму Mana Gea виготовляється натуральним механічним способом

10 аргументів на користь оливкової олії
20/02/2013

Оливкова олія має і досить незвичну назву "здоровий" жир

9 незвичайних можливостей використання оливкової олії
03/03/2013

Навіщо котові оливкова олія? Чи можливо використовувати цю олію для зняття макіяжу?