x

передзвонити

пошук

*Зареєстровані користувачі можуть скоріше оформляти замовлення, відслідковувати їх та передивлятися історію замовлень.

Авторизація

кошик

Рис користь, який рис краще

13.09.2015416
Рис користь, який рис краще

Рис, в залежності від сорту, може являти собою як однорічну, так і багаторічну трав'янисту рослина. Тип даної культури - крупа, сімейство - злаки. Рис має досить велику сферу застосування. Його висівки використовуються в тваринництві, рисова солома служить для виготовлення всіляких плетених виробів, картону та спеціального паперу, зародки потрібні для виробництва масла, а рисове зерно є відмінною сировиною для такого кулінарного компонента, як крохмаль. Однак найбільш відомий продукт, одержуваний з даної злакової культури - спиртні напої. В Японії - горілка саке, а в Китаї - рисове вино.

Вперше різні дикорослі види рису з'явилися на землях Індії та Індокитаю, деякі з них можна спостерігати там і до цього дня. Через безліч століть, коли людина здогадалася споруджувати зрошувальні системи, рисова культура стала вельми добре приживатися в долинах великих річок.

КОРИСТЬ РИСУ

В даний час доведено благотворну дію рису при вживанні на людський організм. Вчені виявили, що в цьому злаку міститься величезна кількість корисних мікроелементів, мінералів і вітамінів. Наприклад, наявний в ньому крохмаль живить організм енергією, а калій здатний висмоктувати з жирових тканин велику кількість води.

Такий корисний і смачний рис містить в своєму складі вісім важливих амінокислот, які генерують нові клітини в людському організмі. Також в ньому є близько восьми відсотків білків. Ще один досить важливий показник - відсутність у складі рисових зерен глютену. Це досить вагомий плюс, оскільки даний білок, присутній у всіх інших злаках, може провокувати алергічні реакції.

Рис - дуже ефективний продукт харчування для тих, хто хоче схуднути або, в крайньому випадку, не набрати зайву вагу. Вся справа в тому, що в ньому практично немає солей, а також потенціалу до того, щоб порушувати секрецію шлунка. Тому рис в більшості своїй рекомендують дієтологи, а при необхідності можна влаштовувати свого роду розвантажувальні дні вживаючи в цей час тільки дієтичні рисові страви.

Шкода рису

Разом з тим, крім плюсів рис також має і певні недоліки. В першу чергу - мінімальна концентрація натрію, без чого рідина швидко виводитися з організму.

ЯКИЙ РИС КРАЩЕ?

Щоб домогтися максимального ефекту, рекомендується вживати в їжу неочищений, коричневий, пропарений рис. Він є чудодійним засобом для виведення шлаків з організму. А ось оброблене зерно втрачає велику кількість вітамінів, мінералів та інших корисних речовин. Вся справа в тому, що ці компоненти знаходяться в коричневій висівковій оболонці, яка захищає білосніжне рисове зерно. Саме зерно є джерелом крохмалю. Поверх усього цього розташоване жорстке жовте лушпиння. У комплексі три компоненти являють собою необроблене зерно рису.

Незважаючи на це, для різноманітності можна їсти і білий довгозернистий, очищений, розсипчастий рис. Найголовніше, для тих, хто хоче схуднути - НЕ приправляти його сіллю, оскільки вона перешкоджає виведенню води з організму. Також дуже важливо багато пити. Норма - 2 літри мінеральної води на день, плюс кілька чашок трав'яного чаю. Ідеально підійде чай з ялівцю, кропиви, або березового листя. Подібні напої швидко виводять воду і очищають організм від шлаків.

Калорійність рису вареного на 100 грам приблизно 116 кКал.

Купити гарний рис.


Схожі статті
Кращий рис для плову — Девзіра!
22/06/2011

Як відрізнити девзіру від звичайного рису?

Рекомендуємі товари
Рис басматі (Індія)

Рис басматі (Індія)

75 грн

Рис Девзіра узбецький, рожевий

Рис Девзіра узбецький, рожевий

240 грн 280 грн