Червона капуста з курагою і волоськими (грецькими) горіхами
Легкий салат, який є можливість готувати навіть в холодну пору року. Дуже добре підходить для людей, які стежать за своєю фігурою.
Інгредієнти для салату:
- Червона капуста – бажано вибирати качан, вагою до одного кілограма;;
- Курага – 150 г;
- Волоські горіхи – 50-70 г;
- Соняшникова олія;
- Сіль;
- Оцет – ½ стакана;
- Цукор – 1 столова ложка.
Спосіб приготування
- Зняти з капусти верхні листки і добре помити її. Після нашинкувати на спеціальній тертці, щоб виходили шматочки схожі на тонку соломку;
- Налити в ємність воду і поставити на вогонь. Коли вода закипить, зняти з вогню і додати в неї сіль, цукор і оцет, після чого кинути туди капусту і почекати близько 30 хвилин, щоб капуста добре промаринувалася;
- Курагу залити гарячою водою і дати постояти протягом 10 хвилин. Після промокнути паперовим рушником і нарізати квадратиками середньої товщини;
- Горіхи очистити від лушпиння і розкачати каталкою до дрібної крихти (шанувальникам горіхів, можна в салат додати великі шматочки волоського горіха);
- Після того, як капуста замаринувалася, викладаємо її в порційні ємності для салату, додаємо нарізану курагу і волоські горіхи. Додаємо трохи соняшникової олії.
- Салат готовий і можна подавати на стіл. Також, якщо за смаком салат не сильно кислий, можна додати трохи лимонного соку, що дасть салату аромат і м'якість.
Нагадаємо, що купити волоські горіхи в інтернет-магазині можна в Яммі.
Схожі статті